Cases inden for 3D-teknologier
Læs om virksomheder der har haft stor succes i arbejdet med 3D-teknologier. Få inspiration og se hvilke muligheder 3D-teknologier kan give i din forretningsudvikling, og hvordan du kan blive en del af fremtiden med de nyeste teknologier.
Reducerer udviklingstiden med 3D-print
Efter at have været en del af Center for Industri og Dansk AM Hubs 3D-print TRY OUT-forløb er Hwam blevet interesseret i 3D-print.
Hwam producerer brændeovne med elektronisk styring. Den elektroniske styring har en elektronikboks, og det er dele til denne boks, Hwam kan 3D-printe dele til.
Det betyder, at virksomheden ikke skal vente flere uger på prototyper fra Asien, men i stedet selv kan printe prototyperne i løbet af natten.
Hør mere om Hwams brug af 3D-print og hvordan, det gavner deres forretning.
3D-print hjælper kørestolsbrugere
Aabentoft har valgt at investere i en 3D-printer efter de har deltaget i et 3D-print TRY OUT-forløb, der administreres af Center for Industri og Dansk AM Hub.
Virksomheden laver totalløsninger til REHAB-branchen og MEDICO-branchen. De laver eksempelvis specialproducerede hjælpemidler til kørestolsbrugere og her er 3D-print helt genialt. Med en 3D-printer er det muligt at skræddersy produkter og således tilpasse et enkelt produkt til en specifik kørestol. Det er med til at mindske udviklings- og produktionstid hos Aabentoft, fordi de kan lave produkterne med det samme.
3D-printer har nedjusteret DAFAS udviklingsforløb med otte uger
DAFA har været en del af Center for Industris 3D print TRY-OUT forløb, hvor de har lånt en printer i en måned for at teste, om 3D print var en god forretningsmulighed i virksomheden. Det viste det sig at være.
Derfor har DAFA nu selv investeret i en 3D-priner. Det har blandt andet betydet, at de har formået at skære 8 uger af deres udviklingsforløb på nye produkter.
Hør mere om DAFAS erfaring med 3D-print i videoen til venstre.
3D-print giver bedre mulighed for at inddrage kunden hos Seritronic
Seritronic deltog i et 3D Print Try-Out forløb initieret af Center for Industri i samarbejde med AM Hub. Projektet havde til formål at indgå i udviklingsfasen for at reducere den vigtige time line frem til prototype og dermed endeligt resultat, som kunne præsenteres overfor kundekredsen.
Samtidig har 3D teknologien skabt mulighed for bedre at kunne inddrage kunden i processen og dermed være med til at skabe hurtigere resultater. Det har for begge parter skabt et generelt bedre forretningsgrundlag samt fremtidssikring.
3D-print er en ny
forretningsmulighed hos jpbc.
Hos Jysk Plade Bearbejdnings Center (jpbc) i Rødkærsbro har de igennem længere tid kigget på 3D-print og hvilke muligheder, det kunne give virksomheden. Men de manglede kompetencer og viden som gjorde, at det blev holdt hen.
En dag bød muligheden sig for at prøve 3D-print via Center for Industris 3D-print Try Out forløb, hvor en virksomhed kan låne en 3D-printer og se, om der er muligheder i teknologien. ”Det var en god mulighed for os at prøve 3D-print og se, om det kunne være noget for os” fortæller direktør Henrik Høgh, JPBC.
3D-print sikrer en stærkere
konkurrenceevne
Hos FJERO har 3D-print teknologi sikret virksomheden en endnu stærkere konkurrenceevne i et hastigt voksende marked. De har formået at opnå både økonomisk og tidsmæssig besparelse og ser 3D-print som en stor fordel i deres virksomhed.
FJERO har været en del af 3D Print Try Out forløb og indledningsvis var try-out forløbet tænkt således, at fokusset skulle være på prototyping, herunder test og visualisering. Det viste sig dog ret hurtigt, at 3D Printeren faktisk kom til at indgå som et reelt produktionsværktøj.
Hurtigere udvikling
til fordel for kunderne
UNIMEC udvikler højteknologiske specialmaskiner med fokus på automatiseret montage og færdiggørelse af mange industriprodukter. De kunne se fordele i at anvende 3D-print til udvikling og test af specialkomponenter. Det resulterede i prototyper, som kunne testes forud for den endelige produktion i mere slidbare materialer.
“Hele processen og time line fra idéfase til konkret montering af hjælpeværktøj, i et større komplekst produktionsanlæg, tog mindre end 3 uger hvilket aldrig kunne være muliggjort, hvis ikke vi havde anvendt 3D print” fortæller Project Manager Martin Jerga, UNIMEC
Læs mere om hvordan 3D-print har givet flere fordele for UNIMEC